,,Divergentė" - filmas, sudrebinęs jaunimo pasaulį

Kiekvienais metais pasirodo vis daugiau filmų paaugliams, kurie nori vienas kitą aplenkti ir atsidurti žiūrimiausių gretose. Ne visiems tai pavyksta, tačiau garsiajai ,,Divergentei" tai pasiekti pavyko. Nors filmas pasirodė 2014 metais, tačiau jis vis dar yra tarp žiūrimiausių filmų paaugliams sąraše. Šiame straipsnyje kviečiu visus susipažinti su šiuo filmu, kuris ir toliau skinasi kelią į paauglių širdis.

TRUMPAS APRAŠYMAS
Veronica Roth- rašytoja, parašiusi ,,Divergentę''
Visas veiksmas sukasi aplink paauglę Beatričę (Tričę) , kuri gyvena ateities pasaulyje, suskirstytame į penkis luomus pagal žmonių savybes: eruditai- vertinantys protą, jie žino viską; teisuoliai- visada sakantys tiesą, netgi tada kai tu nenori jos girdėti; taikingieji - jie visada laimingi bei draugiški; bebaimiai - vertinantys drąsą, ginantys miestą, jie lyg miesto policija; nuolankieji- nesavanaudžiai, visada pasiruošę padėti kitiems. Taip pat egzistuoja ir beluomiai, kurie nepriklauso jokiam luomui, nes nepritapo ir dėl to turi gyventi badu, būti atstumtaisiais. O baisiausias likimas neišlaikius luomo inicijacijos tapti beluomiu.
Kiekvienais metais šešiolikos jau sulaukęs paauglys turi atlikti gabumų testą ir specialios ceremonijos metu pasirinkti luomą, kuriam nori priklausyti, nepaisant gabumų testo rezultatų. Toks metas atėjo ir Beatričei bei jos broliui Kalebui. Beatričė iki pat pasirinkimo ceremonijos dvejoja kokį luomą pasirinkti, kadangi jos testo rezultatai buvo išskirtiniai, kurie priverčia ją dar labiau sunerimti dėl savo pasirinkimo. Ji nenori palikti šeimos, tačiau taip pat dar labiau bijo ir pasilikti čia, nuolankiųjų luome, kuriuos visi vadina suskiais. Tačiau paskutinę minutę, atsistojusi prie indų su kiekvienam luomui priklausančiams simboliams ji nusprendžia priklausyti luomui, kuriuo jau senokai žavėjosi. Tačiau Tričei nuolatos kirba mintis ar ji pasirinko teisingai, nepaisydama savo divergentiškumo ir tai, kad jei neišlaikys sunkios inicijacijos ji gali tapti beluome?
Naujajam luome Tričės kelias prisitaikant nebus lengvas, tačiau ji daug ko išmoks bei daug ką suras, o nuo pat pirmų buvimo naujame luome minučių Tričė pasižymės savo drąsa, bet ar tai jai padės toliau? O ateity galbūt laukia dar didesni išbandymai nei ji iki šiol manė?




PAGRINDINIAI AKTORIAI
Filme iš tikrųjų vaidino gana daug aktorių, tačiau čia pateiksiu tik dviejų pagrindinių aktorių įdomiausius faktus.

Filme atliko Tričės vaidmenį


Shailene Woodley:
  • Pilnas vardas: Shailene Diann Woodley
  • Gimė lapkričio 15 dieną, šiuo metu jai yra 23 metai
  • Dažniausiai visi ją vadina sutrumpintu vardu- Shai
  • Būdama keturiolikos vis dar žaidė su barbėmis, o jau sulaukusi penkiolikos su puse pirmą kartą pasibučiavo.
  • ,,Mėgstu Triče(Tris) vien dėl to, kad ji nėra tobula. Ji nėra super herojė, nėra tokia kaip Ketnė. Ji nežino kaip iššauti strėlę iš lanko, ji nėra atšiauri iš prigimties. Ir aš tikrai mėgstu jos ir Ketverto santykius. Jie yra autentiški, žmoniški ir tikri" - Shailene kalba apie savo heroję filme 'Divergentė'.
  •  Vienas mėgstamiausių Shailene's super herojų - Žmogus Voras
  •  Shailene yra didelė ,,Žvaigždžių karų" fanė.
  •  Shai tėvai išsiskyrė, kai jai buvo 15 metų.
  •  Emma Watson yra Shai stiliaus ikona. Shai sako, kad jai patinka viskas ką Emma dėvi.
  •  ,,Ji tokia unikali. Ji visad būna savimi. Ji niekam neleidžia sakyti tai, kokia ji yra. Ji tokia galinga moteris." -Ansel ( šis aktorius atliko pagrindinį vaidmenį filme ,,Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos")
  • Shai nepatinka rankų paspaudimai, jai labiau patinka apkabinti žmones.
  • Shailene labai nemėgsta apsipirkinėti
  • Shailene pradėjo vaidinti būdama penkerių.
  • Shai norėtų Niujorko universitete studijuoti psichologiją arba interjero dizainą.
  • Vaikystėje aktorė buvo vadinama anoreksine, kadangi buvo labai plona. 
Theo James:
  • Pilnas vardas; Theodore Peter James
    Filme atliko garsiojo Ketverto vaidmenį
  • Gimė gruodžio 16 dieną, šiuo metu jam yra 30 metų
  • Anksčiau buvo Londono grupės ,,Shere Khan' narys
  • Sutrumpintas vardas- Theo
  • Theo yra jauniausias tarp 5 vaikų. Jis turi dvi seseris ir du brolius.
  • Theo ne tik vaidina ir groja pianinu, bet taip pat jis yra ir boksininkas
  • Zodiako ženklas- šaulys
  • Studijavo filosofiją Nottingham Universitete.
  • Theo jauniausias iš penkių vaikų.
  • Theo gamtos saugotojas. Jis stengiasi naudotis viešuoju transportu, o plastikiniai maišeliai jį liūdina ir nuvilia.
  • Kalbant nuoširdžiai, man buvo sunku, nes aš galvojau kaip ji to norėtų. Maniau kad reikia numalšinti visą tą nerimą ir nerangumą ir tiesiog tai padaryti. Tačiau ji buvo miela ir laikė mano rankas. Tai buvo nuoširdu ir miela nes kai bučiavomės už mūsų stovėjo Miles (Piteris). Jis darė tuos visus bučiavimosi garsus, kurie iš tiesų pridėjo sexualumo. -Theo apie bučinį su Shai Divergentės sete.
ATSILIEPIMAI  
Ieva: Į šį filmą iš pradžių žiūrėjau skeptiškai, tačiau turiu pasakyti, kad patiko, nes nebuvo visiškai lėkštas. Pagrindinė herojė Trisė yra pavyzdys daugeliui jaunų žmonių tuo, kad nebijo elgtis taip kaip liepia širdis, yra pasiryžusi kovoti už save bei nepasiduoti, kad ir kokie sunkumai užkluptų. Manau, tai visai geros idėjos jaunam žmogui. Filmo istorija gana įdomi, su šiek tiek veiksmo ir romantikos, tad manau, gali patikti tiek jauniems vaikinams, tiek merginoms.

Anonimė. Kadangi buvau ir dar dabar esu didelė THG filmų fanė, „Divergentė“ manęs nesužavėjo, tačiau negaliu sakyti ir to, kad nepatiko. Išties filmas puikus, tačiau pražiopsota keletas detalių, aprašytų knygoje. Deja, bet taip būna bene visuose mano matytuose filmuose, kurie parengti pagal knygas. Bet grįžkime prie „Divergentės“. Siužetas man labai patiko, nes buvo įtraukiantis ir su daugybė pavoju, o tai, mano manymu, didžiulis pliusas. Kas dar? Kai kuriose vietose man norėjosi apsiverkti, bet turbūt dėl to, kad esu itin jautri mergaitė. O šiaip, visą nuomonę kaip ir išsakiau. 

Naktinė plaštakė. Filmo idėja patiko. Puikiai parinkti aktoriai, įtraukiantis siužetas, įdomi istorija... Deja, nuspėjama veiksmų seka. Manau, kad kūrėjai pasiekė savo - dėl puikiai parinktų aktorių (arba konkrečiai aktoriaus) daugelis merginų jau vien dėl to ėjo į premieras, balsavo 5 žvaigždutėmis. Man, kaip dideliai fantastikos kūrinių mėgėjai. šis filmas nepaliko didžiulio įspūdžio. Tikėjausi, kad galbūt šį kartą bus išvengta visų tų meilių seilių ir visas dėmesys bus skirtas aplinkui vykstančiam veiksmui. Deja, eilinį kartą teko nusivilti ( o ypač dėl nuspėjamo veikėjų elgesio!!!). Galbūt ir esu išranki, bet bent jau man filmas pasirodė per daug "saldus" ir panašus į visus garsiausius šiuolaikinius filmus. Jeigu reikėtų vertinti šį filmą, vis dėl to, duočiau 6,5/10.

Noesta. Labai geraa knygos ekranizacija. Paprastai filmai, pastatyti pagal knygas, kurias jau esu skaičiusi, mane nuvilia, bet šitas tikrai ne. Ir aktoriai labai gerai parinkti. 

Mano nuomonė: Filmas man tikrai patiko ir žiūrėčiau jį dar ir dar kartą, nes įdomus ne tik siužetas, gerai parinkti aktoriai, bet jis mane motyvuoja. Taip, gana keista, tačiau žiūrint kaip Tričė bando prisitaikyti prie naujo luomo, nepasiduoda ir atkakliai siekia savo tikslo aš pati pajutau, kad nevalia pasiduoti jokiose gyvenimo srityse. Beje, tai ypač padeda jei sportuoji. Filmą tikrai rekomenduoju pažiūrėti, nes visi ras kas jiems įdomu- romantikos, muštynių ar stiprios draugystės. Vertinu 10/10.

Tikiuosi, kad bent trumpą nuomonę susidarėte apie filmą, kadangi visų nuomonės skiriasi ir spręsti belieka tik Jums patiems žiūrėti ar ne. Filmas tikrai sulaukė ne mažo populiarumo, tačiau ne visiems įtiko , kadangi visų skoniai skirtingi, bet gal kaip tik atitiks Jūsų skonį. O kokia Jūsų nuomonė?

 

13 Komentarai

  1. Straipsnis patiko. Kažkaip labai greitai perskaičiau, galbūt dėl to, kad viskas žinoma. Galbūt norėjosi keleto įdomesnių faktų, bet iš esmės - gerai :)
    Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui, beje, jau maniau, kad straipsnis bus per ilgas ir visiems atsibos skaityti, nes informacijos apie šį filmą turėjau labai daug ir norėjosi ją visą paskelbti, tačiau gavau paskelbti tik mažąją jo dalį. :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Maldauju nedarykit didziausios savo gyvenimo klaidos ir neziurekit sito filmo! Gal jis ir visai nieko, nu bet jus visos privalot susirast KNYGAS IR JAS PERSKAITYT, as rimtai. Veronica Roth parase nuostabia knygu trilogija ir kartais man atrodo, jog ji net geresne uz Bado Zaidynes. Zmones sako, kad filmas geras, bet patikekit, labiau verta perskaityti knygas. Filmas gana pavirsutiniskas, nera daug svarbiu, smulkiu detaliu. Ok, ir siaip visi zinom, kad knygos yra geresnes uz filmus. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man patiko (nors ir užvakar baigiau tą knygą skaityt.)
    Nekantrauju kada pažiūrėt ir filmą. ❤️

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šiaip, labai paviršutiniškai versti faktai apie autorius (na, bent jau man atrodo, kad jie buvo versti) - rašymo stilius paliktas toks, koks buvo pažodžiui išvertus ir šiaip, kas per žodis "sete"? (žinau, ką tai angliškai reiškia, tik retorinis klausimas :))
    Na, o nežiūrint į tuos nesklandumus su faktais, visa kita, bent jau mano akiai, buvo gerai :)
    Bet tikrai, sutinku su Vilija, visų pirma imkit į rankas knygas, tik po to tegul filmui (filmams) eilė ateina!

    AtsakytiPanaikinti
  6. "Theo yra jauniausias tarp 5 vaikų. Jis turi dvi seseris ir du brolius.".....
    "Theo jauniausias iš penkių vaikų."
    Pastebėjau šias klaidas, kurios padarytos iš skubėjimo arba paprasčiausio neapsižiūrėjimo. Patariu, jog kitą kartą prieš paskelbdama perskaitytum straipsnį, kad vėl nekalbėtum apie tą patį. Bent kartą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Va va, "zapadlo" vadinamas, kai pats, taisydamas kito darbą, klaidų pridarai. Ne "autorius" o aktorius.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Buvo skyrybos klaidelių (tokių kaip prieš "nes" pamesti kableliai, citatos nepadabintos kabutėmis ir pan.). Kažkur mačiau nosinių pamestų. Beje, tokio lietuviško žodžio, kaip "sexualumas" neteko regėti. Ar bent jau x raidės lietuviškoje abėcėlėje nėra.

    Straipsnis, mano nuomone, toks paviršutiniškas. Nebuvo taip, kad skaityčiau ir gėrėčiausi. Galbūt trūko kažko apie pačius filmavimus (Informacijos tikrai yra). Nors džiugu, kad stengeisi.

    Beje, pritariu Vilijai. Kai kuriems tikrai laikas pradėti knygas skaityti, nes "Divergentės" serija tikrai įtraukianti. Tik nežinau, ar galima vadinti šia seriją trilogija, mat yra ir ketvirta dalis, tik neišversta į lietuvių kalbą. O grįžtant prie filmo ir knygos, tai tikrai pirma derėtų knygą skaityti, nes filmas stipriai nusileido Veronicos Roth kūriniui. Čia šiaip, tarp kitko.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Rugile, yra ketvirta dalis? :OOO Nežinojau!!! :D dar net trečios neskaičiau... einasau :o dar labiau verta skaityt šitas knygas. ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ketvirta yra, tik ne lietuvių kalboje. Vadinasi "Ketvertas", o knygoje visa istorija (pirma antra dalys) perpasakojamos Ketverto vardu. O trečia ir taip abiejų veikėjų asmenimis pasakojama :> (bet "Lojalioji" - kažkas tokio. Superinė, už pirmąsias dalis geresnė)

      Panaikinti
  10. Maciau gramatiniu klaidu, ne visur isdestymas buvo geras, prie Shailene parasei ne tik faktu, bet ir fraziu, o prie Theo tik faktu. Bet gerai, kad parasei kitu zmoniu nuomones, taip pagerindama straipsni :) Sekmes tobulejant!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tikrai geras filmas :D!
    Patariu.

    AtsakytiPanaikinti