Išmok taupyti!

Nuostabūs aksesuarai, stilingi drabužiai, gardūs skanėstai... viso šito trokšta kiekviena mergina ir kiekvienam iš jų įsigyti reikia pinigų, kurių, deja, ne visada pavyksta sutaupyti. Daugumai sunkiai sekasi valdyti save ir, vos pamačius įdomesnį blizgutį, puola jį pirkti. Tu irgi esi tų žmonių tarpe, bet nori išmokti taupyti pinigus? Tuomet nieko nelaukdama skaityk toliau!


  1 patarimas.
Jei dabar, pavyzdžiui, gauni 10 EUR per savaitę, tai neprašyk tėvų, kad duotų daugiau. Kai išmoksi kaupti pinigus, tuomet galėsi apie tai pagalvoti, o kol kas, esu tikra, išsiversi ir su tiek.

2 patarimas.
Nusistatyk pinigų sumą, kurią gali išleisti per dieną. Pavyzdžiui, jei per dieną nuspręsi išleisti nė daugiau negu 1 EUR, tai ir neišleisk! Ugdyk savo valią ir nepasiduok norams!

 3 patarimas.

Suprask, ką tu nori nusipirkti, dėl ko tu taupai pinigus. Jei tu to dalyko tikrai nori, kuo dažniau galvok ir svajok, kaip nuostabu bus, kai pagaliau galėsi tą daiktą nusipirkti. Toks svajojimas tave motyvuos nesustoti ir toliau taupyti!

4 patarimas.
Savo santaupas dėk kur nors į saugią vietą. Nesvarbu, ar tai bus linksmos išvaizdos taupyklė ar paprastas vokas, svarbu, kad jį laikytum sau sunkiai pasiekiamoje vietoje. Neturiu omeny, kad būtų sunku paimti santaupas, tiesiog, kad negalėtum paimti jų kada tik nori.

5 patarimas.
Eidama į miestą ar kur nors, nepasiimk visų savo turimų pinigų. Įsidėk maždaug pusę, o gal net mažiau, ir stenkis visų neišleisti.

6 patarimas.
Jeigu tau išties sunku save suvaldyti, stenkis nevaikščioti viena į vietas, kur galima ką nors įsigyti. Pasiimk kartu draugę ir paprašyk jos, kad neleistų išleisti per daug (kad tu neviršytum savo nusistatytos ribos). Ilgainiui pati priprasi per daug neišlaidauti.

7 patarimas.
Vienas iš rimtesnių būdų taupyti — banke susikurti vaikų indėlį. Jį sukurti tau gali tėvai, jei tau mažiau negu 17 metų. Kokia nauda? Įdėjus atitinkamą pinigų sumą, tau kaupsis palūkanos, o ir pinigai bus gerai apsaugoti.
Įspėjimas: nepamiršk, kad pinigų bet kada iš banko paimti negalėsi. Savo santaupomis pasigrožėti galimybę turėsi tik pasibaigus termino laikui. Jei nuspręsi pinigus atsiimti anksčiau, neteksi savo palūkanų ir jokios naudos iš to nebus.

Tikiuosi, kad šie 7 patarimai padėjo jums žengti nors mažytį žingsnį link mokėjimo taupyti. Nebūtina klausyti jų visų, išsirink sau labiausiai tinkančius ir pirmyn — pradėk jų laikytis! Ugdyk savo valią ir netrukus pastebėsi, kaip monetų kalnelis tavo taupyklėje smarkiai padidės! 

16 Komentarai

  1. Kur tavo parašas, mažule? ;-))
    Patarimai visai logiški, man visai patiko.. :'-))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "Mažule"? Rimtai? Nuo kada taip kreipiamasi į nepažįstamą žmogų? Jei negerbi savęs, tai bent gerbk rašytoją...

      Panaikinti
    2. Wowowowoowow, anonime, aš tikrai negerbiu savęs kai pavadinu kitą žmogų "mažule". XD

      Panaikinti
    3. Ir jeigu tada taip lengvai pagal tave galima negerbti savęs, tuomet kodėl tai pakomentavai su anonimu? Kodėl negali komentuot kaip aš - be anonimo? Juk taip tu savęs negerbi. :-))

      Panaikinti
  2. Nesipykit. ;)
    Dark Heart, iš nervų buvau pamiršusi uždėti parašą. :D O šiaip ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Straipsnis naudingas, tačiau galėjai netingėt ir aprašyti plačiau.
    Taip pat sutvarkyk išdėstymą, nes atrodo netvarkingai.
    Sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Susidarė toks įspūdis, jog visiškai nesistengei rašydama. Taip pat išdėstymas netvarkingas :)
    Nereikia niekur tos taupyklės slėpti. Užklijuoji dugną su ,,Moment'' klijais, ir viskas. Tikrai dėl poros eurų nedaužysi taupyklės :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. O tai jei aš gaunu kiekviena diena darbo dienomis po 2 eurus, 1 euras autobusui, o kitas maistui. Tai kaip man taupyti? Nevalgyti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pasidomėk dėl pažymėjimo. Turėtų mokykla jį skirti, ir tuomet važinėtum nemokamai. Pvz aš grįžtu namo tik 18h, visai dienai gaunu 2e. Bet visuomet maisto įsidedu iš namų (sumuštiniai, salotos, varškė. šiuos dažniausiai deduosi). Todėl man visada lieka jei ne tie 2e, tai bent 1e. Ir va tokį likusį pinigą stengiuosi įmesti į tą savo neatidaromą taupyklę :)
    P.s. ir aš važinėju autobusu

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jei pvz iki tavo namų tik kokie 3-5km, tai eik pėsčiomis. Dabar pavasaris, gražūs orai. Ne tik sutaupysi, bet ir pasportuosi.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jau kelios dienos kai vis dar nesutvarkei išdėstymo.

    AtsakytiPanaikinti
  9. As gaunu is vieno tevu-3eur, is kito-4eur per menesi, bet ne visada... Siaip susitaupau, peer puse metu 10eur, bet noretusi daugiau. :p
    Gal galetumet patart kaip susitaupyt? O gal netgi turit būdų kaip užsidirbt? (Šiauliai). Ačiū!!! ;D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Vienas iš geriausių tavo straipsnių. :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ačiū :) Tikrai pasinaudosiu tavo patarimais, nes man su taupymu ne kas... :D

    AtsakytiPanaikinti
  12. kaip gražu, aš paskutiniu metu irgi pradėjau daugiau dalykų darytis pati rankomis, kad mažiau išleisti pinigų. tuo pačiu ir investuoju, labai džiaugiuosi, kad konsultantai geri man pakliuvo, viską labai super sudėliojo.

    AtsakytiPanaikinti