Plaukimo pažiba — Rūta Meilutytė

Auksine žuvele vadinama Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė žinoma tikrai kiekvienam. Ją išgarsino jos neįtikėtinas talentas plaukti, daugybė apdovanojimų ir dalyvavimų konkursuose. Rūtą drąsiai galime vadinti viena iš tų žmonių, kuriais galima didžiuotis. Tačiau esu įsitikinusi, kad tik tiek apie šią Lietuvos čempionę ir esi girdėjusi. Neklystu? Ką gi, tuomet skaityk toliau!

Rūta gimė 1997 metų kovo 19-ąją dieną (beje, šiemet jai sukako 18 metų!), Kaune. Ketverių metų ji patyrė skaudžią nelaimę — avarijoje žuvo jos mama. Mergaitė liko su tėčiu Sauliumi ir broliais Mindaugu ir Margiriu. Dar vaikystėje matėsi, kad Rūta buvo kitokia negu kitos mergaitės. Ji daug sportavo ir žaisdavo ne su lėlėmis, o labiau berniukams skirtais dalykais — žaisliniais plaktukais, vinimis ir panašiai. Tėvas bandė tokią dukros jėgą nukreipti į krepšinį, tačiau patyrusi pėdos traumą Rūta atsidūrė baseine. Tai įvyko 2004 metais ir nuo to laiko Rūta negali gyventi be plaukimo.

Rūtos tėtis buvo išvykęs dirbti į Angliją, Plimutą, o 2010 metais ten persikėlė ir visa šeima. Net persikėlusi į svetimą šalį Rūta nesustojo: ji toliau lankė plaukimo treniruotes „Plymouth Leander“ klube. Plaukikei sekasi puikiai. Padedama savo atkaklumo ir patyrusio trenerio Jono Ruddo ji greitai kopė karjeros laipteliais. Iki šiol dalyvavusi įvairiuose konkursuose, jos laukė rimtas iššūkis — vasaros olimpinės žaidynės Londone. Neįtikėtina, tačiau ten jai pavyko iškovoti aukso medalį! Ji tapo pirmąja nepriklausomos Lietuvos plaukike, iškovojusia olimpinį medalį, būdama vos 15-os.

Nuo tada ir pasipylė daugybė prizų, medalių, garbė ir šlovė. Rūta nė neketindama sustoti toliau garsina Lietuvą ir stebina mus savo pasiekimais. Nelengva būtų suskaičiuoti visus jos laimėtus konkursus ir gautus prizus.
 Keletas faktų apie Lietuvos „auksinę žuvelę“:
  • Už olimpinį aukso medalį gavusi BMW automobilį Rūta jo nepasiliko. Čempionės šeima nutarė jį grąžinti ir pasiimti pinigus.
  • Rūta — labai didelė krepšinio komandos „Žalgiris“ fanė.
  • Rūtai nuobodi sporto šaka — futbolas. Jos nuomone, visiškai neįdomu žiūrėti, ar įmuš žaidėjai įvartį, ar ne.
  • Kai vyko olimpinės žaidynės Londone, Lietuva Rūtos dėka pirmą kartą pateko į „twitter“ topus. Visiems buvo nepaprastai įdomu, kaip tokia jauna panelė gali taip išdidžiai kovoti tokiame svarbiame konkurse.
  • Pirmasis Rūtos treneris — Giedrius Martinionis, dabar — Jonas Ruddas.
  • Rūtos ūgis 172 cm, o svoris — 64 kg.
  • Rūta nemėgsta nešioti aukštakulnių. Jai labiau patinka gražūs, bet paprasti ir patogūs, laisvi drabužiai.
  • Jai buvo siūlyta palikti Lietuvą ir atstovauti Angliją, tačiau Rūta atsisakė. 


Dabar atsiranda vis daugiau žmonių, kurie zirzia ir sako, kad Lietuvoje nieko gero. Na, galiu drąsiai teigti, kad jie klysta. Vos pažiūrėjus į Rūtą galime sakyti, kad Lietuvoje dar daugybė talentingų žmonių, tik, deja, ne visi turi progą tuos talentus parodyti...

6 Komentarai

  1. Buvo įdomu sužinoti apie šią garsią sportininkę. Buvo įdomu. Šaunuolė.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai įdomu buvo sužinoti apie Rūtą šiek tiek daugiau :) Ačiū už puikų straipsnį!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Domiuosi ja, tad buvo šiek tiek sužinoti apie ją :) Puiku!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ta nuotrauka nespalvota, kurioje yra maža mergaitė, tai šiaip ten ne Rūta, o Dalia Grybauskaitė. Galit jos fb puslapyje pasitikrint.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nelabai aš ja domiuosi. Gana trumputis straipsnis, bet sudominai.

    AtsakytiPanaikinti