Kaip išsisukti įvykdžius žmogžudystę?

Kas nutiktų, jei užduočiau tokį klausimą? Turbūt pamanytumėte, kad išprotėjau arba tikrai ką nors nužudžiau. Nuraminsiu, nes nieko nenutiko, o tokį klausimą užduoda naujo serialo kūrėjai. Šiuo intriguojančiu klausimu ir pavadintas serialas. Su pavadinimu susietas visas serialas, o penki teisės studentai ir jų dėstytoja ne tik gina teisiamuosius, bet ir patys bando išsisukti nuo kaltinimų, įvykdžius žmogžudystę.



Siužetas
Midltono universitete kriminalinę teisę dėsto profesorė Annalise Keating. Ji kiekvienais metais išsirenka penkis gabiausius studentus, kurie gauna šansą dirbti su ja, jos biure. Šiais metais, laimingaisiais tampa: Connor Walsh, Wes Gibbins, Laurel Castillo, Michaela Pratt ir Asher Millstone. Tai pat biure dirba Frank Delfino ir Bonnie Winterbottom. Jų visų gyvenimas turbūt ir tekėtų įprasta vaga, jei ne visą universitetą sukrėtęs įvykis - dingo studentė. Lila Stangard buvo populiari ir visų mėgstama mergina ir štai, ji jau kelis mėnesius dingusi be žinios ir visų galvose kirba mintis, jog merginos jau nėra gyvųjų tarpe. Deja, pasitvirtina liūdniausi spėjimai, jos kūnas randamas vandens rezervuare.

Advokatės kontoroje darbo nerūksta, bet kai Wes sužino, kad studentės nužudymu yra įtariama jo kaimynė, kurią jis yra įsimylėjęs, vaikinas išprašo Annalise, kad ji imtųsi ginti Rebecca Sutter. Ieškant įrodymų, kurie pašalintų kaltinimus, Annalisa išsiaiškino, kad jos vyras, jai buvo neištikimas su Lila ir kur jis buvo tą naktį, kai mergina buvo nužudyta? Bet ar jis kaltas? Turbūt griežtosios advokatės studentai, taip ir būtų gynę kaltinamuosius, jei ne įvykis, nusikaltėliais pavertęs juos pačius. Kiekvienoje serijoje kuris nors veikėjas prisimena trumpą akimirką iš tos siaubingos nakties, mat tai mums padeda sužinoti,  kas iš tikrųjų tada įvyko ir kaip tai susiję su Lila Stangard.

Veikėjai


Annalise Keaing
Aktorė: Viola Davis
Profesija: Advokatė, kriminalinės teisės profesorė
Apie: Ji yra viena iš tų žmonių, kurie visada pasiekia tai, ko nori. Į kiekvieną savo bylą ji sudeda visą širdį. Tad gali ir sukčiauti, kad tik pasiektų savo tikslą. Annalise yra charizmatiška, negalima nesutikti, kad jos kalbos teismo salėje nulemia nuosprendį, nes ji nebijojo nieko, nesvarbu kokias pareigas tas žmogus užimtų. Taip pat kūrybinga ir nuostabi, atrodo, kad viskas ko ji imasi, jai sekasi idealiai.
Santykiai:  Sam Keating - vyras, Nate Lahey - turėjo romaną
Asher Millstone
Aktorius: Matt McGorry
Profesija: Teisės studentas
Apie: Turtingo tėvelio sūnelis. Šiuo sakiniu gali pasakyti daugiau negu reikia. Jis nuo mažens pratęs prie prabangos, tad yra pasipūtęs, arogantiškas ir į universitetą pateko tik su tėvo pagalba, nors negalima sakyti, kad jis kvailokas. Asher yra tikras vakarėlių liūtas ir mergišius.
SantykiaiBonnie Winterbottom - trumpas romanas


Wes Gibbins
Aktorius: Alfred Enoch
Profesija: Teisės studentas
Apie: Jis į universitetą pateko iš laukiančiųjų sąrašo, bet dėl to tikrai nėra blogesnis. Jaunuolis yra pasitikintis savimi, kūrybingas ir gimęs būti lyderiu. Jis paprastas vaikinukas iš mažo miestelio, kuris nori bet kokia kaina sužinoti tiesą.
Santykiai: Rebecca Sutter - mergina




Connor Walsh
AktoriusJack  Falahee
ProfesijaTeisės studentas
Apie: Tai vienas iš tų žmonių, kurie padarys viską, kad tik pasiektų savo tikslą. Jam patinka varžytis, bet dar labiau nugalėti. Jis savimi pasitiki labiau už viską, ir mano, kad yra pats pačiausias visose srityse.
Santykiai: Oliver Hampton - vaikinas





Michaela Pratt
Aktorė: Aja Naomi King
ProfesijaTeisės studentė
ApieJos pavyzdys yra profesorė Annalise Keating -  mergina nori ne tik ją sužavėti, bet ir būti tokia, kaip ji. Michaela ambicinga ir visuomet siekia užsibrėžto tikslo.Tai vienas iš tų žmonių, kurie klasėje visada kels ranką ir kurių žinios visiems baigia įgrysti.
SantykiaiAiden Walker - buvęs sužadėtinis


Laurel Castillo
Aktorė: Karla Souza
Profesija: Teisės studentė
Apie: Ši mergina visada liks nuošalyje ir tylės. Ji yra jautri idealistė ir nori viską padaryti tobulai. Laurel yra labai protinga ir visada įžvelgs tai, ko kiti nepastebi.
Santykiai:  Frank Delfino - turėjo romaną, Khan - turėjo romaną



Frank Delfino
Aktorius: Charlie Weber
Profesija: Nešvarių darbelių profesionalas (Žinoma tik tai, kad jis ne advokatas. O jo užduotys yra slėpti ir pakišti įkalčius, grasinti ir sekti)
Apie: Galima manyti, kad prie jo kūno priaugo kostiumas, nes niekada jo neišvysime apsirengusio kitaip, negu pasidabinusio kostiumu. Jis visada atliks savo užduotį bet kokia kaina. Frank ryšiai begaliniai, jis pažįsta visus ir nevengia pasinaudoti pažintimis. O geriausiai jam sekasi kurpti romanus su jaunomis studentėmis.
Santykiai:  Laurel Castillo - turėjo trumpą romaną



Bonnie Winterbottom
Aktorė: Liza Weil
Profesija: Gynybos advokatė/ Profesorės padėjėja
ApieNors atrodo miela ir  maloni, ji savo nagus parodys tada, kai mažiausiai to tikiesi. Būdama profesorės dešine ranka, ji yra griežta ir visada pasitempusi. Jos gyvenimas suskirstytas minutėmis ir nors laimėjus bylą, visa šlovė tenka profesorei, būtent Bonnie atlieka didžiąją darbo dalį. Ir visada atranda laiko padėti studentams.
Santykiai: Asher Millstone - trumpas romanas



Nors šis serialas turi tik vieną sezoną, kuriame galite išvysti 15 serijų, už Atlanto jis jau sulaukė didelio pripažinimo ir laimėjo įvairių apdovanojimų.  Tad ABC nusprendė pratęsti šį serialą antram sezonui, kurį bus galima išvysti jau šių metų rudenį.




Nors šis serialas Amerikoje turi daug fanų, Lietuvoje mačiusių šį serialą rasti sunkiau. Tad tikiuosi, kad šis straipsnis Jus sudomino pažiūrėtį serialą ir  Jūs jį pamėgsite taip, kaip ir aš. Mat šiame seriale galima rasti ir kriminalo, ir dramos, ir meilės, o tai įtraukia  taip, kad negali atplėšti akių.


8 Komentarai

  1. Pirmą kartą matau šį serialą ir nors nesu tokių serialų mėgėja, bet šis tikrai sudomino. Šiek tiek painiai aprašei, bet iš esmės - gerai.
    Ačiū, galbūt pradėsiu žiūrėti jį :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iš pavadinimo net nusijuokiau, supratau taip tiesiogiai. :D
    Perskaičiau straipsnį ir kol kas man viskas per daug painu. Siužetas galbūt ir sudomino, tačiau žiūrėti nepulsiu. O visa straipsnio sudėtis buvo aprašymai apie personažus, ką skaityti nebuvo labai įdomu. Beje, ten pametei taškus gale "Santykiai" pastraipų.
    Bet parašei tikrai gerai, neradau kažkokių stiliaus klaidų ir tema originali... Šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. perskaičiusi pavadinimą, neslėpsiu, palaikiau tave kuoktelėjusia, tačiau kai įsigilinau į tekstą... šaunuolė, įtaruksiu į žiūrimų serialų sąrašą!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Serialo apibūdinimas, nors ir kiek painokas, buvo gana geras, pristatei ir turinį, ir veikėjus. Bet aš nepulsiu žiūrėti šio serialo- kažkaip ne mano stiliaus :D.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip pamačiau pavadinimą, tai pirma reakcija buvo maždaug: wtf? :D Bet paskui taip ir pagalvojau, kad bus apie kokią knygą, filmą aprašyta. Aprašymas man patiko, netgi sudomino, nors serialas nelabai mano stiliaus. Pliusas ir už tai, kad pasirinkai tokį negirdėtą serialą. Bent jau man apie jį girdėti neteko. Galėjai dar internete paieškoti kokių atsiliepimų. Bet šiaip viskas gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. bent jau man straipsnis kiek neispildytas. trumpokas, painus, vietomis nelabai supratau. bet cia tik mano nuomone

    AtsakytiPanaikinti
  7. bent jau man straipsnis kiek neispildytas. trumpokas, painus, vietomis nelabai supratau. bet cia tik mano nuomone

    AtsakytiPanaikinti
  8. Visų pirma, ačiū už rekomendaciją! O dabar - pastebėjimai:
    °pavadinimą galėjai parašyti kabutėse (kaip pavadinimą, citatą)
    °veikėjų dosjė skaityti prailgo, darėsi nuobodu
    °siužetą nupasakojai painiai, vos išsiaiškinau (kur nužudyta mergina, neištikimas vyras, advokatė. Toje pastraipoje per daug veikėjų vardų su kuriais skaitytojas dar nėra susipažinęs)
    °pasigedau informacijos apie serialą (kiek laiko truko 1 sezono filmavimas, kiek laiko trunka 1 serija ir pan.)
    °priešpaskutinės ir paskutinės pastraipos pirmieji žodžiai kartojasi.
    Sėkmės toliau! Lauksiu kitų darbų. :)

    AtsakytiPanaikinti