Kuriame savo svajonių kambarį: 3 idėjos, kurios pavers jį jaukesniu

Su pavasariu kartu ateina ir noras keistis, keisti savo aplinką, kažką atnaujinti. Didelis noras yra, tačiau minčių, idėjų ir įkvėpimo - nė kvapo. O jeigu dar ir kišenėje švilpauja vėjai, o taupyklėje guli tik būtiniausioms reikmės paskirti pinigėliai - visai striuka. Greitai dingsta nuotaika kažką veikti ir tiesiog viską palieki taip, kaip yra. Nors įvairiausių straipsnių ir įrašų šia tema yra daugybė, o aš ir pati jau ne kartą esu rašiusi būtent kambario dekoravimo tema, viskas iki galo tikrai nėra pasakyta. Savo svajonių kambarį susikurti yra daug paprasčiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. O tam dažniausiai reikia tik labai minimalių išlaidų. Žinoma, jeigu svajoji apie nuosavą balkoną, jo tikrai pati nepastatysi, tačiau jei jau ilgai mąstai apie jaukų kambarį, jau šiandien tokį galėsi susikurti, sekdama žemiau pateiktą informaciją.

NUO KO REIKIA PRADĖTI?
  • Pirmasis žingsnis jaukaus kambario link - tvarka. Būtina įvesti jame tvarką nuo pat pagrindų. Visos, net sunkiai pasiekiamos kertelės turi būti švarios, iš kambario turi išnykti saldainių popierėliai ir nešvarūs indai, maisto likučiai ir pan. 
  • Praplečiame erdvę. Jeigu tavo kambaryje labai mažai vietos, pagalvok, ką galėtum iš jo pašalinti. Galbūt jame stovi staliukas, kurio visiškai nenaudoji ir jis tik užima vietą; galbūt kambaryje yra per daug baldų. Kuo erdvesnis bus kambarys, tuo geriau jame jausiesi, galėsi laisvai judėti. 
  • Planuojame. Susikurk nors mažiuką planelį, ką žadi kambaryje pakeisti, o ką pridėti. Gali pasidaryti ir kelis planus, kad vienam neišdegus, galėtum mėginti kitą. 

DEKORO IDĖJOS: 

Viena iš naujovių - lubų dekoras. Jau esame įpratę matyti dekoruotas arba plakatais ar piešiniais apklijuotas sienas. Tačiau ar kada susimąstėte, kad galima dekoruoti ir lubas? Jeigu lubos yra žemos ir atsigulusi į lovą puikiai jas matai, galima priklijuoti savo mėgstamiausių dainų žodžius, dienotvarkę, tvarkaraštį ar net darbų sąrašą. Prigulusi ir pažvelgusi į lubas prisiminsi, ką tau dar reikia padaryti ar išmokti. žinoma, jeigu nenori savęs perkrauti ir kišti sau į galvą ir taip jau įgrisusių dalykų, lubas gali paklijuoti mėgstamų grupių plakatais, piešiniais, iškarpomis, lemputėmis. 




















































Taip pat prie lubų galima klijuoti ir balionus, tačiau jie sukuria šventišką nuotaiką ir įvaizdį, taip pat pripildo kambarį ir tartum jį "užkiša", užpildo erdvę, sukuria sunkumą. 

Kita idėja - siluetų žaismas. Gerai toms, kurių kambario langai atsukti į tą pusę, iš kur kyla ir/ar leidžiasi saulė. Gerai toms, kurios kažką jaučia šešėlių menui, jų akis džiugina siluetai. Paprasčiausiai reikės pasidaryti norimos figūros trafaretą ir kažkokiu būdų pritvirtinti jį prie lango ar užuolaidos. Kylanti ar besileidžianti saulė apšvies trafaretą ir ant kitoje pusėje esančios sienos mes šešėlį. 



























Trafaretas gali būti apskritai bet koks - nuo aukščiau nuotraukoje pavaizduotos akies iki viso žmogaus. Taip pat gali būti ir visas vaizdas ar užrašas, o ne tik pavieniai dalykai. Fantazijai nėra ribų, tik reikia pajusti, ko nori pati. 

Miegok kaip princesė iš pasakų - pasidaryk lovos užuolaidėles. Dar kitaip vadinamos canopy beds ir jų užuolaidėlės - tikras jaukumu įsikūnijimas. Jas pasidaryti yra tikrai labai paprasta toms, kurių lubos yra medinės arba tokio minkštumo, kad būtų galima įkalti vinį ar įbesti smeigtuką. Viskas ko reikės tai tik norima užuolaida. Ji gali būti bet kokios spalvos. Užuolaidų galima rasti specifinėse parduotuvėse, turguje arba net savo palėpėje. Pasiteirauk mamos, galbūt turite namuose atliekamą peršviečiamą (kitaip vadinamą dieninę) užuolaidą. 


Užuolaidėles gali pasikabinti dviem būdais: pirmasis būdas yra įbesti smeigtuką ar įkalti vinį ir jį užlenkti kaip kabliuką, tada kabinti užuolaidą; antrasis būdas užuolaidą kabinti pasitelkiant tamprią gumytę. Kabinant su tampria gumyte, užuolaidas bus galima traukioti. Taip pat ar užuolaidas centruoti ar dėstyti horizontaliai ties lubomis - tavo pasirinkimas. Tai taip pat priklauso ir nuo tavo lovos vietos. Jeigu lova yra kambario viduryje, geriau tiktų centruotas variantas. 

Visiškai nesvarbu, kokį dekoravimo būdą pasirinksi - aš manau, kad jau beskaitant šį straipsnį tau kilo ne viena idėja, ką gali padaryti su tuo senu foteliu, kuris tau už nugaros ar tuo senu staliuku, nukrautu indais ir šiukšlėmis. Linkiu didžiausios sėkmės kuriant savo kambario interjerą. Neprarask įkvėpimo! 

13 Komentarai

  1. Idėjos iš ties įdomios ir vertos dėmesio. Ypač su trafaretais. Pirmą kartą teko perskaityti tokį dekoravimo būdą. Tikriausiai, neilgai trukus ir ant mano sienos matysis gana įdomūs paveikslėliai :)
    Šaunus straipsnis, tik bent jau man, nuotraukos pasirodė per didelės. Kažkaip užgožė visą erdvę.
    Na, bet čia skonio reikalas. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinai, koks didžiausias tavo pliusas? Tu iš bet kokio š moki padaryti saldainį. Ta prasme, nežinau, kas kita pasiėmus tokią temą, ją parašytų taip įdomiai. Ir tų 3 idėjų visiškai užteko! Paskutinę žinojau, tačiau vistiek buvo be galo įdomu!
    Spaudžiu dešinę koją, ranką ir kitas dešines galūnes.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puiku, tik pavadinimo šriftas labai rėžė akis, vien tai kad lietuviškos raidės išsiskyrė iš visumos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na va, tokie straipsniai man patinka - daug pozityvo, idėjų ir motyvacijos. Kažkas naujo, o ir aprašymai tokie žavūs! Aiškiai aprašyta, kad nekyla jokių neaiškumų.
    Nei pridėsi, nei atimsi. Šaunus darbas! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. pasiilgau Tavo straipsniu, Dovi. ;-)tik va gaila, kad nei smeigtuku nei viniu ikalti pas mane I siena negalima. teks kazkaip kitaip ismastyt, mat ta ideja su uzuolaidelemis ziaurai sudomino ;-);-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai malonu, kad kažkas pasiilgo. Stengsiuosi parašyti dažniau. ;-)
    Iš bėdos gali mėginti su kažkuo klijuoti... manau, kad tikrai pavyks tau jas pasikabinti. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ir kambarys, ir idėjos tokios žavios ir jaukios, kad awww... Labai ačiū už įrašą, įkvėpė! :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. laaaaaaaaaaabai faina. ypac patiko su trafaretu. sekmes.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Neturiu ka ir bepridurti: straipsnis puikus kaip ir visados :) Nenuvalkiotos idejos, jokiu klaidu ar nuobodaus skaitymo. As taip pat pasiilgau tavo straipsniu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Vaje, kokios geros idėjos! Taip ir kyla noras viską pakeisti. AčIū Tau!

    AtsakytiPanaikinti