Būkime gražios!



Sveikos! Leidusšiek tiek pasirodyti naujokėms, sugrįžtu ir aš su nauju straipsniu. Šį kartą taip pat sunkokai išsirinkau temą, bet ne dėlto, kad jų neturėjau, atsitiko priešingai. Vasara beveik įpusėjo, rodos, kad oras gerėja ir praleisdamos,tikiuosi, paskutines dienas namuose, galime padaryti kažką naudingo sau. Pasikvieskite kelias drauges, sesę, pusseserę, galbūt mamą arba malonumais džiaukitės vienos.Kas gali būti geriau už pačios savęs lepinimą – niūrios dienos kaip nebūta :)

KŪNO PRIEŽIŪRA

Neišleisdamos krūvos pinigų, spa saloną galime atsidaryti tiesiog namuose. Žinoma, kūno priežiūra prasideda nuo mitybos įpročių. Svarbu valgyti visavertį, suderintą maistą ir daug judėti. Judėdamos sudeginame kalorijas, kurias gauname su maistu, tad čiupk draugę už parankės arba mp3grotuvą ir eikite pabėgioti. Taip pat, visai nesenai su draugėmis surengėm ešokių konkursą, tiesiog iš nuobodulio. Prisijuokėme į valias, taip pat sudegindamos kūne paliktus šokoladinių pyragaičių pėdsakus. Svorio metimas ne dienos ir net ne savaitės reikalas, tiesiog turėkite kantrybės ir tikslą – sveikai gyvendamos padėsite ne tik savo išvaizdai, bet ir sveikatai.
Kūno šveitimas taip pat be proto svarbi procedūra. Tam naudojamas praktiškai visas priemones galime rasti tiesiog namuose – nuo kavos tirščių iki alyvuogių aliejaus. Asmeniškai pati kartą per savaitę kūną ištepu kavos tirščiais (taip pat, galima naudoti ir likusius nuo išgertos kavos). Oda iškart pasidaro švelnesnė, įgauna gražesnę spalvą bei malonų kvapą. Taip pat, iškart po to, kūną galima ištepti kvepiančiu losijonu – tiesiog dėl savęs ir dar saldesnio miego.
Prakalbus apie miegą, žinoma, jis vienas iš svarbiausių dalykų gražios išvaizdos link. Apie tai jau rašė mano kolegė, tad per daug neišsiplėsiu. Kaip gerai išsimiegoti, galite paskaityti čia http://thetd4you.blogspot.com/2012/05/saldesnis-uz-medu-kas.html
Taip pat, nepamirškite vienos iš svarbiausių gražios figūros paslapčių – jokio maisto po šešių valandų vakaro :)


VEIDO PRIEŽIŪRA

Paauglystės metais turbūt kiekviena mūsų kentėjo arba vis dar kenčia dėl veido siaubo – spuogų. Prekybos centruose parduodamos tokios priemonės spuogams mažinti kaip Garnier, Clean&Clear ir kitos toli gražu nepadeda.Kaip tik, išsausina odą, palieka randelius ir naudojant ilgiau pridaro daug daugiau problemų negu jų ištaiso. Geriausios priemonės nuo spuogų yra kuo natūralesnės – parduodamos vaistinėse. Taip pat odai puikiai padeda jau minėtasis kavos tirščių šveitiklis.
Sausai odai puikiai padeda grietinėlės ir persikų tyrelė. Tiesiog ištepkite veidą ir palaikykite kurį laiką. Rezultatus turėtumėte pamatyti akimirksniu.
Taip pat netikėtiems spuogams naudoju mišinį iš medaus ir cinamono. Dažniausiai kitą rytą – spuogelio kaip nebūta.
Akių sveikam spindėjimui padeda vados diskelis suvilgytas į juodą arbatą sumaišytą su pienu. Dešimties minučių procedūros puikiai pakanka kartui į savaitę.
Vietoj kasdienio veido nuplovimo vakarais, kartais galima naudoti pieną. Veidas tampa daug skaistesnis ir švelnesnis. Netikėjau, kol neišbandžiau ir pati.
Karts nuo karto tenka pasinaudoti ir lūpų dažais, patarimams toms, kurios juos taip pat naudoja – kad lūpų dažai laikytųsi ilgiau, tepkite juos ne iš tūtelės, o pirštu – jo šiluma juos ištirpdys, ir pigmentas geriau įsigers į lūpas, tokiu būdu ne taip greitai nusivalydamas.

PLAUKŲ PRIEŽIŪRA

Straipsnis su itin neprastais plaukų priežiūros pasiūlymais lygtais taip pat buvo, bet su jo neskaičiusiomis, pasidalinsiu procedūromis,kurias karts nuo karto naudoju ir pati.
Mano kirpėjos pasiūlytas lūžinėjantiems plaukams, kurios kankinu ne tik tiesintuvu, bet ir plaukų dažais – sumaišykite paprastą majonezą(bet vis dėlto nesirinkite jo iš pigiųjų) su šiek tiek alyvuogių aliejaus,ištepkite juo plaukus ir juos paslėpusi po paprastu maišeliu, apsivyniokite galvą rankšluosčiu. Kadangi vakarais nelabai turiu laiko, tuo lepinuosi maždaug du kartus į savaitę po porą valandų. Išbandyta asmeniškai ir tikrai veikia –plaukai ne taip lūžinėja ir silpsta po tiesinimo procedūrų.
Taip pat sausiems, lūžinėjantiems plaukams puikiai tinka tiesiog paprastas alyvuogių aliejus. Palaikykite 20min ir nuplaukite, ne viena draugė tuo naudojasi, rezultatai pastebimi net ir man.
Mamos papasakotas receptas, kad plaukai daug greičiau augtų –dilgėlių nuoviras. Rezultatas daug geriau matomas, palaikius galvą prieš tai neplautą 3-4 dienas. Būtent dėl šios priežasties, nuoviru taip nepasinaudojau iki šiol...:D

RANKŲ/KOJŲ PRIEŽIŪRA

Rankos – moterų vizitinė kortelė, tad joms turi būti skiriama nemažesnė priežiūra nei plaukams ar veidui.
Skilinėjantiems nagams puikiai padeda šilto aliejaus vonelės. Labai nemėgstu to riebių rankų pojūčio, bet juk grožis reikalauja aukų.
Taip pat svarbi taisyklė – nenaudokite pigios, metalinės nagų dildės. Geriau pataupykite pinigėlių nenusipirkdamos didesnio ar mažesnio gardėsio ir nusipirkite tikrai gerą priemonę nagams, dėl kurios, iš bėdos,patarimo galit klausti ir priemonių grožiui parduotuvės specialistės.
Netikėtoms nuospaudoms puikiai padeda kojų palaikymas15-20min karštokame vandenyje, prieš tai į jį įdėjus muilo ir sodos (1 litras vandens – maždaug 1 šaukštas sodos).
Padų ir kulnų oda dažnai būna suragėjusi. Tam galima sukliudyti reguliariai pašalinant seną odą – drėgnas kojas, ypač suragėjusias vietas, pabrūžink pedikiūrine dilde ar pemza, kurią tikrai turėtumėte rasti vonioje.



Tikiuosi, kad pateikiau visoms naudingų patarimų, taip pat tuo pačiu duodama patarimų, ką vis dėlto galime veikti tomis lietingomis dienomis. Visada prisiminkite, kad savęs priežiūra pats svarbiausias dalykas. Gerkite daug vandens, gerai išsimiegokite, po truputį atsisakykite žalingų įpročių, daug šypsokitės ir nepamirškite sau pasakyti, kokios gražios esate. Kaip kažkada pasakė R. Tagorė – „Tik tai, kas tikra, kas spindi savimi, o ne dirbtinumu, yra gražu“


Big kisses, Indrė :*


* Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA .








14 Komentarai

  1. taip pat kažkur kažkada skaičiau, kad norint turėti lygią ir švelnią veido odą, reikia per dieną išgerti kuo daugiau vandens. Pati nuo šiandienos pasiryžau per dieną išgerti apie 2 litrus vandens (maždaug tiek, kiek ir reikia žmogaus organizmui) ir labai tikiuosi, kad tų spuogų, "puošiančių" mano veidą po truputį ims mažėti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man labai patinka, jog tavo straipsniai turi vertę, turi kokybę ir yra patrauklūs akiai. Tikrai nenuvylei ir aš ruošiuosi pasinaudoti kai kuriais tavo pasiūlytais patarimais. :)

    Ačiū. :) Esi puikus pavyzdys (kiek kartų jau tai sakiau?)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mine, visiškai teisi esi, be to, vanduo ne tik veido odai padeda :) Žinoma, tai nieko verta, jei ir toliau išgeri praktiškai tiek pat visokiausių cocacolų ir panašių gėrimų...:D

    Vilija, labai dėkui, visada tokius žodžius girdėti yra ypatingai malonu, nes užtrunka nemažai laiko parašyti kokybišką ir aktualų straipsnį (tiksliau, sugalvoti temą :D). Džiaugiuosi, kad kažkuo padėjau ir tau ir dar kartą labai ačiū už komplimentus!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laaabai patiko.:))) Taip pat jau šiandien žadu "tiurkštis" piene ir kavos tirščiuose.:D
    Taip pat, naudoju Garnier veido šveitiklį, mažinantį ir neleidžiantį spuogams atsirasti, bet jis man padeda.:] Išvis visi Garnier produktai man tinka.:) Tiek šampūnai, tiek šveitikliai.:))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš anksčiau ir garnier naudodavau, iš pradžių labai gerai buvo, visi spuogai dingo, bet gal po mėnesio žiauriai oda sausėt pradėjo, po to kosmetologė papasakojo, kad nelabai gerai jie, tai ir pradėjo natūralesnes priemones naudot, nors jau retu atveju pas mane tų spuogų būna...:D Be to, dėkui, šaunu, kad padėjau :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip tik negalima su kavos tirščiais veido valyti, nes per šiurkštus jis :) O šiaip, įdomus straipsnis :)

    AtsakytiPanaikinti