Siaubas baubas: Veidrodžiai

Sveiki! Prisiminiau, kaip man patikdavo rašyti rubriką siaubas baubas, todėl ją atnaujinu! Šiandien straipsnis bus apie veidrodžius.
Veidrodis

Kiekvienas namuose turime veidrodį, ir tikrai ne vieną. Okulistų nuomone veidrodžio atspindys nėra tiesiog optinis reiškinys, o - visiškai realus kūnas. Teigiama, kad veidrodžiai gali suteikti mums informacijos apie kitą pasaulį. Be to veidrodžiai gali smarkiai paveikti žmogaus psichiką.
Viena legenda byloja, kad veidrodį sukūrė tamsos tarnai, žmogui, kad jis nesijaustų vienišas. Būrimas su veidrodžiu yra ypač pavojingas žmonėms, turintiems psichikos problemų ar tiesiog labai jautriems. Žmonės, nepasiruošę tokiems dalykams gali net mirti ir tai bus paaiškinta kaip širdies smūgis arba savižudybė.


Magijai naudojami truputį išlenkti juodieji veidrodžiai. Juodi jie, todėl, kad už stiklo esantis paviršius pašalina kliūtis, sugeria šviesą ir atspindi energijas. O išgaubtas jis todėl, jog toks paviršius leidžia surinkti astralinę šviesą į vieną tašką. Jeigu į tą tašką nukreipiama akis, po kiek laiko pradedama matyti aiškiaregiškai. Tai netgi nustatė naujausi moksliniai tyrimai. Kozyrevo veidrodžių dėka tyrėjai gavo nuostabius rezultatus: žmogus, apsuptas specialiai išgaubtų veidrodžių apsuptyje (aplink jį pilną jo paties atvaizdų) pradeda matyti keisčiausius reginius.

Nerekomenduojama veidrodžio kabinti žemai. Jis turi 'nenupjauti' aukščiausio šeimos nario galvos. Jeigu taip atsitinka susilpnėja jo energija, prasideda galvos skausmas. Dėl tos pačios priežasties veidrodžiai nekabinami pernelyg aukštai. Labai kenkia jeigu į veidrodį žiūri prietemoje ar dirbtinėje šviesoje.

Negalima laikyti suskilusio veidrodžio. Bet koks įtrūkimas, plyšys yra pavojingas šaltinis. Ypatingai pavojingi yra seni, suskilę veidrodžiai. Tokių patariu atsikratyti.


Veidrodis žudikas

Vieno prancūzų prekiautojai antikvariniais daiktais kreipėsi į spaudą ir liepė išplatinti žinią, jog žmonės nepirktų veidrodžio raudonmedžiu rėmu ant, kurio parašyta “Lui Arpo, 1743 metai” ir kai sužinos ką nors apie jį pranešti jiems, nes esą jis pavojingas gyvybei. Veidrodis per 264 metus tapo 38 žmonių mirčių kaltininku. Parapsichologai tvirtina, jog žmones jis žudo ypatingai atspindėdamas spindulius taip, kad kraujas išsilietų į smegenis. 1910 veidrodis buvo pavogtas ir nuo tada jo niekas nerado.


Prietarai


Legendos sako, jog veidrodyje gyvena, visų, kurie į jį žiūrėjo sielos. Jeigu veidrodis matė žmogaus žūtį, jis pradeda skleisti blogį, prieš jį gesta bažnytinės žvakės. Tokiu atveju veidrodį reikia sudaužyti ir sudeginti.

Tikima, kad per veidrodį galima nužiūrėti. Jeigu žmogus žiūrės į jūsų veidrodį linkėdamas pikta, linkėjimai gali išsipildyti. Rusų caras Ivanas Rūstusis užsakydavo tik aklų meistrų pagamintus veidrodžius, kad jo nenužiūrėtų.

Psichologai pataria žiūrėti į veidrodį, kad išvengtume depresijos. Mokslininkai nustatė, kad savižudžiai pažvelgė į veidrodį pajunta norą gyventi, arba atvirkščiai.

Vienas Niujorko institutas nustatė, kad žmonės, ilgai mėgstantys žiūrėti į veidrodį, pradeda justi nuovargį, atminties pablogėjimą.

1. Negalima žiūrint į veidrodį žiūrėt sau į akis.

2. Negalima prieš veidrodį kraipytis, maivytis.

3. Negalima su veidrodžiu šnekėti.

4. Negalima priešais veidrodį atsistojus verkti, sielotis, rodyti emocijas.

5. Negalima priešais veidrodį keiktis, rėkti, būti piktam, įniršusiam.

6. Negalima ilgai stovėti priešais veidrodį.

7. Negalima priešais veidrodį stovėti su žvakė, ypač per Vėlines, ar vakare.

8. Negalima ant veidrodžio nieko paišyti, ypač pentogramas.

9. Negalima vidurnaktį žiūrėti į veidrodį, net nepatartina tuo metu pro jį praeiti.

10. Negalima veidrodžio kabinti ten kur jūs praleidžiate daugiausiai laiko pvz.: prešais lovą-ten kur miegate, ar priešais darbo stalą-ten kur dirbate.

11. Patartina, kad kuo mažiau būtu namie veidrodžių.

12. Negalima ant veidrodžio nieko staryti, dėti.
 


Nuomonės

Keistas daiktas yra veidrodis... Nuo pat vaikystės veidrodis man buvo baisus dalykas. Stengdavausi į jį be reikalo nežiūrėti. Kai eidavau prie jo žinodama, kad juo naudosiuosi – viskas visada būdavo gerai, bet jei netyčia į jį užmesdavau akį – iš ten žvelgdavau ne aš, o kažkas...baisaus. Vidumi jaučiau, kad tai esu aš, bet kodėl būtent tokia – niekaip negalėjau suprasti. Ėjo laikas. Kartas nuo karto veidrodžiai mane pašiurpindavo. Matyt pripratau prie to...Dar po kiek laiko gyvenimas mane suvedė su labai įdomiais žmonėmis, kurie išklausė mano pasakojimą ir...nei trupučio nenustebo. Man patarė, nebėgti nuo to atspindžio, nenusukti akių nuo jo, ir kas svarbiausia nebijoti. Kalbos, kad veidrodžiai nustos gąsdinti tada, kai susitaikysi ir pamilsi tą, ką tenai matai, atrodė tokios absurdiškos. Gyvenimas parodė, kad pasakyti kad "aš tavęs nebijau" ar "aš tave myliu ir priimu tokį, koks tu esi" nepakako. Ilgai ir nuobodžiai teko taikytis su tuo atspindžiu. Taikiausi tol, kol "aš nebijau" ir "aš tave myliu ir priimu, tu esi dalelė manęs" tapo tiesa...Taigi, abi pusės susitaikė. Tada aš supratau, kad žmogus negali būti tik geras, ar tik blogas. Kiekviename žmoguje yra visko po truputį ...Taigi...Veidrodžio paskirtis – tarnauti žmogui...sutaikyti jį patį su savimi. 

O aš tikiu,kad veidrodžiai siurbia ir kaupia žmogaus energiją.Esu girdėjusi prietarų,kad nevalia žiūrėti į veidrodį,kai verki,pyksti ir kai esi užvaldytas negatyvių emocijų,minčių.Pati nesąmoningai jais vadovaujuosi.Žinau,kad geras ženklas kažką pamiršus namuose ir grįžus darkart atgal prieš išeinant pažvelgti į veidrodį. Pati nuo vaikystės bijodavau veidrodžių per pilnatį,o dar ir dabar bijau naktį žiūrėti į veidrodį. 


Filmai




Buvęs policininkas Benas Karsonas ir jo šeima tampa blogųjų jėgų taikiniu, kurios naudojasi veidrodžiais kaip vartais patekti į šį pasaulį. Benas turi apsaugoti savo artimuosius nuo nepaaiškinamo,klaikaus blogio…



 Kai Maksas atsigauna potrauminio įvykio imasi naktinio apsaugininko darbo. 
Maksas veidrodyje pradeda matyti vizijas apie jaunas paslaptingas merginas…


* Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA .

9 Komentarai

  1. Geras straipsnis, esu girdėjusi apie veidrodžius ir mačiusi filmą, kuris man nepaliko labai jau didelio įspūdžio. Tačiau vis tiek gerai parašei, nepaisant keletos skyrybos klaidų ir to, jog jei rašei ko negalima daryti prieš veidrodžius, manau, reikėjo pasakyti ir kodėl, kokios pasekmės yra galimos.

    A.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geras straipsnis, bet as vis vien netikiu, kad veidrodziai turi kazkokiu magisku galiu ;DD

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kawaii Gone Loca – aha, aš taip pat. Nors ir esu labai prietaringa, vis dėlto netikiu veidrodžių antgamtine galia.

    A.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nesąmonė: aš ir maivausi prieš veidrodį ir žiūri į akis... Tai kas man dabar turėtu nutikti...? O straipsnis patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ką tu išvardinai ko negalima daryti prie veidrožio aš viska esu darius ir tebedarau išskyrus ten su žvake bet man ačiū dievuj nk nenutiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai įdomu, lauksim daugiau tokių panašių straipsnių, nes jie iš ties puikūs! Šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tavo straipsniu aš kažkodėl visuomet perskaitau vakare. O tada bijau susapnuot košmarą. :DD Greit tikriausiai pradėsiu paniškai veidrodžių bijot. Ir dėl šio, ir dėl ankstesnių tavo straipsnių.
    O šios rubrikos aš labai pasiilgau. Viena iš įdomiausių.

    AtsakytiPanaikinti