7 būdai atsinaujinti per vasarą



    Ilgai laukę pagaliau sulaukėme paskutinės pavasario dienos, o rytdiena - jau pirmasis vasaros šeštadienis :) Ir nors, deja, oras neprimena nei pavasario, nei vasaros (veikiau rudenį), o trinti suolus teks dar visą savaitę, tačiau mintys vis dažniau klysta link vasaros planų. Esu tikra, kad artėjant šiltąjam metų laikui, daugelį iš jūsų domina, kaip atsinaujinti, pasikeisti per šį laikotarpį. Ypač, jeigu kitais metais planuoji eiti į naują mokyklą, juk tuomet  ypač svarbu atėjus po atostogų sudaryti gerą įspūdį. :) Žinoma, svarbiausia po vasaros grįžti su šypsena ir optimistišku požiūriu, tačiau svarbu ir gražiai atrodyti, kad jaustumeisi puikiai. :) Šiandien paruošiau jums straipsnį apie tai, ką daryti, kad po vasaros į mokyklą grįžtum gražesnė ir atsinaujinusi išvaizdos prasme.


1. Atsiaugink plaukus

   Plaukai per mėnesį paauga maždaug 1,5cm, tačiau vasarą jie linkę augti greičiau. Turbūt žinai, kad jie auga sparčiau, jeigu reguliariai juos pakerpi. Todėl vos pasibaigus mokslo metams apsilankyk kirpykloje ir patrumpink plaukų galiukus. Per vasarą pasistenk atgaivinti karšto oro ir formavimo priemonių nualintus plaukus - pasistenk nenaudoti plaukų džiovintuvo, tiesinimo ar garbanojimo žnyplių, plaukų lako, arba bent jau juos apribok. Stenkis kiek įmanoma daugiau vaikščioti palaidais plaukais, nes jie linkę augti lėčiau ir nuolat skilinėti, jeigu nuolat būna suveržti. Jeigu jautiesi nepatogiai pasileidusi plaukus, supink juos į laisvą kasą arba kuoduką. Jei nori dažyti plaukus, daryk tai vasaros pradžioje (tuo atveju, jeigu kas nors nepavyktų). Jeigu netenkins rezultatas, per vasarą spalva nubluks, o jeigu patiks, prieš prasidedant mokslo metams galėsi vėl nusidažyti taip pat.

2. Pradėk maitintis sveikai

  Jeigu nori numesti svorio arba tiesiog pradėti sveikai maitintis, vasara tam puikiausias metas. Šiltuoju metų laiku apetitas tampa mažesnis, o judame daugiau. Be to šiuo metų laiku lengva valgyti sveikai, kai šviežių vaisių ir daržovių galima rasti šiltnamyje, sode arba įsigyti turguje.
  Geriausias būdas pradėti naują vasaros dieną - sveiki pusryčiai ir stiklinė šviežių sulčių. Tam tikslui pravartu turėti sulčiaspaudę, nes parduotuvinės sultys tikrai nėra visiškai šviežios ir ekologiškos - ilgiau stovinčios sultys praranda daugelį naudingų vitaminų.
  Ir žinoma, nors jau esate tai girdėję begalę kartų, vistiek negaliu nepaminėti, jog būtina kasdien išgerti daug vandens. Geriausia nuolat turėti buteliuką ar stiklinę vandens šalia savęs ir nuolat gurkšnoti. Taip pat praverstų vartoti vitaminus - plaukams ir nagams geriausiai padeda žuvų taukai.


3. Patobulink kūno linijas

  Kadangi vasarą atsiranda marios laisvo laiko, tai puikus metas užsiimti mėgiama veikla. Idealiausias variantas būtų įsigyti sporto salės abonimentą, tačiau yra ir daugybė alternatyvių būdų gyventi aktyviau. Pavyzdžiui, važinėtis dviračiu. Jeigu darysi tai bent jau kas antrą dieną, vasaros pabaigoje galėsi džiaugtis stangresnėmis, lieknesnėmis kojomis.
Ne tik naudingas, bet ir malonus sportas yra plaukimas. Plaukiodama treniruosi visą kūną, be to nesukaisi ir nesuprakaituosi. Todėl užsimesk maudymuką ir eik į paplūdimį!

4.Susikurk savo stilių.

   Jeigu dar neturi savo stiliaus, vasara yra tinkamas laikas jo paieškoms.Pasidomėk mados tendencijomis, laisvu laiku vaikščiok po parduotuves ir ieškok tinkančių ir patinkančių drabužių. Planuoji išvykti į užsienį? Būtinai paieškok originalių drabužių ten. Jeigu nenori leisti pinigų brangiems apdarams, lankykis dėvėtų drabužių parduotuvėse, kartais ten yra ne ką prastesnių, be to vienetinių rūbų ir aksesuarų.
     Vasara yra puikus metas eksperimentuoti, todėl išmok ką nors naujo, pavyzdžiui susipinti įdomią kasą, suformuoti šukuoseną, paįvairinti mokyklos uniformą aksesuarais, pasigaminti papuošalų. Eksperimentuok su makiažo priemonėmis, atrask spalvas, tinkančias tavo veidui ir išmok gražiai pasidažyti.  Tai nėra taip sunku, kaip atrodo, tereikia šiek tiek pasipraktikuoti, o daugybę pamokų galima rasti Youtube.
   

5. Leisk odai atsigauti

  Ne tik tu, bet ir tavo oda jausis geriau,  jeigu leisi jai pailsėti nuo makiažo bent jau vasaros metu. Stenkis visiškai nenaudoti pudros  arba pakeisk ją lengvesnės tekstūros BB kremu, atsisakyk akių pieštuko ir lūpų dažų. Kad atrodytum gražiai ir natūraliai pakaks šiltų spalvų akių šešėlių ir lūpų balzamo.
  Norėdama turėti gražios formos antakius, ypač jeigu persistengei juos tobulindama pincetu, vasarą stenkis jų neišpešioti, bet atsiauginti ( nakčiai tepk vazelinu). O kai jie vėl bus natūralios formos, apsilankyk grožio salone, kur specialistė jiems suteiks būtent tokią formą, kokios norėtum.


6. Įdek

  Bene svarbiausias grožio akcentas vasarą - rudas įdegis. Kiekviena svajojame gražiai ir tolygiai įdegti, tačiau, deja, tai nėra taip paprasta. Norint išvengti raudono "statybininko" įdegio, visuomet prieš išeidama iš namų pasitepk kremu nuo saulės. O eidama degintis pasitepk kremu, skatinančiu įdegį. Saulėje kaitinkis ne daugiau kaip 30 minučių. Idealiausias laikas degintis - nuo 11 iki 13 ir nuo 17 iki 20 val., kuomet saulės spinduliai nebūna tokie pavojingi.
  Jeigu nori išsaugoti įdegį kuo ilgiau, valgyk daug morkų. Jos ne tik ilgiau išlaiko saulės pabučiuotą odą, bet ir skatina įdegti rudai. taip pat įdegį išsaugo odos drėkinimas, todėl kaskart po dušo išsitepk kūno sviestu arba losjonu.


 7. Atgaivink savo nagus

Svajoji apie ilgus ir gražius nagus, tačiau nepavyksta tokių užsiauginti nes jie nuolat skilinėja ar nulūžta? Bent jau vasarą pasistenk nelakuoti nagų, padenk juos tik apsauginio lako sluoksniu. Nagai labai mėgsta citrinų sultis, nuo jų pasidaro stiprūs ir žvilgantys, todėl karts nuo karto palepink juos citrinos sulčių vonele. Kosmentikos parduotuvėse gali įsigyti specialaus lako, skatinančio nagų augimą. Taip pat per vasarą gali pasimokyti nagų laiko dailės, paekspermentuoti su skirtingomis spalvomis ir formomis. Nagus, kaip ir odą reikia nuolat drėkinti, todėl prieš miegą rankas ir nagus gausiai ištepk rankų kremu.




+ dar keletas patarimų:

Jeigu nori, kad pilvukas taptų plokštesnis ir išryškėtų raumenys, kasdien daryk atsilenkimus. Iškart persistengti nepatartina, tačiau jeigu seksi šią programą ir kasdien sąžiningai padarysi nurodytą kiekį atsilenkimų, jau po mėnesio pastebėsi rezultatus!

Patarimas norinčioms turėti pilnesnes, putlesnes lūpas:  Nušveisk jas dantų šepetėliu, o tada sumaišyk 1/2 šaukštelio cinamono su 1/3 šaukštelio vazelino ir užtepk šią mikstūrą ant lūpų storu sluoksniu.. palauk 5 - 7 minutes (turėtum pajusti lūpose dilgčiojimą) ir nuplauk.


Ilgesnė blakstienos:  Jeigu visus metus kasdien dažeisi blakstienas, turbūt pastebėjai, jog jos pasidarė retesnės ir vis labiau krenta. Vasarą pasistenk tušo nenaudoti, kelis kartus per dieną ant blakstienų užtepk nedidelį kiekį vazelino, o nakčiai naudok ricinų aliejų. rezultatai matosi jau po savaitės.

Kaukė veidui: Braškės yra ne tik skanios, bet ir skaistina veido odą. keletą braškių sutrink ir sumaišyk su šaukštu grietinės. Tepk ant veido ir palaikyk  20min.




7 Komentarai

  1. Puikiai! Va, kokių straipsnių reikia šitam blogui. :) Labai įdomu buvo skaityti, labai gera tema, labai gerai išplėtota, nėra gramatinių klaidų, išdėstymas - viskas super. :) Ačiū. Spaudžiu visas 3 knopkes . :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū tau labai! Štai ko šitame blog'e trūko, reikia tokių straipsnių kuo daugiau. :) Pasinaudosiu visais tavo patarimais. :>

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikus straipsnis, tikrai ketinu pasinaudoti patarimais :) Spaudžiu visas tris reakcijas!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žiauriai geras straipsnis. :) Jau atsispauzdinau tą atsilenkimų grafiką. :D ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. liuks straipsnis, beje ar ne tu rasai bloga life in technicolor? (vardai sutampa, tai ir klausiu) beje man tavo straipsniai visad patiko: mano nuomone yra dvi geriausios rasytojos- tu ir Inga. pasitemkit kitos!!!:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonime - ne, aš nesu ta Akvilė :D Smagu, kad patinka :)

    AtsakytiPanaikinti