"Įdomių faktų TOP-5" - faktai ir apklausa


Hey! Ar vis dar prisimenat praėjusią savaitę paskelbtą naująją rubriką? Jei taip, tai Jumis labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi. Bet aišku atsiras tokių žmogeliukų kurie nežinos arba bus užmiršę, tad pristatymą galite paskaityti tiesiog paspausdami čia.

Rubrika vadinasi - "Įdomių faktų TOP-5". Ją paskelbiau rugsėjo 1 dieną ir tik šiandien sugalvojau sustabdyti pirmosios apklausos balsavimą ir paskelbti pirmąjį įdomių faktų TOP - 5! Be to, labai apsidžiaugiau pamačiusi kiek visgi žmonių pabalsavo apklausoje. Jų buvo net 145, tai gan didelis skaičius, tiesa?



5 VIETA

Žmogus, laimėjęs milijoną

Ar žinote žaidimą "Kas laimės milijoną?" ("Who Wants to be a Millionaire) Manau jog dauguma į tą klausimą atsakėte taip. Bet ar žinote koks žmogus pirmasis tame žaidime laimėjo milijoną? Tai John Carpenter. Jis nepanaudojo nei vienos pagalbos iki pat paskutinio klausimo, kuomet jis paskambino savo tėčiui. Skambučio metu jis pasakė savo tėčiui, jog jam nereikia jokios pagalbos, atsakant į paskutinį klausimą, o tik norėjo jam pranešti, jog netrukus laimės 1 milijoną dolerių!





4 VIETA

Seniausias pasaulyje medis

Seniausia pasaulyje medis yra 9,550 metų eglė Dalarna provincijoje Švedijoje. Tyrinėtojai ją atrado 2004 metais. Ši vieniša eglė yra 4 metrų aukščio. Šis medis yra 4000 metų senesnis už pirmąsias piramides. Spygliuočio kamieno gyvenimo trukmė siekia viso labo 600 metų, tačiau kuomet viena miršta, vietoje jo iš tų pačių šakniastiebių atsiranda naujasis. Medis tokiu būdu klonuojasi jau tūkstančius metų.







3 VIETA

Vyras, kuris valgo viską

Michelis Lotito turi skrandžio gleivinę, kuri yra dvigubai storesnė už įprasto žmogaus skrandžio gleivinę. Gydytojai nežino priežasties, kodėl taip yra. Šis vyras gali valgyti metalą, stiklą, o taip pat ir toksiškas bei kitas nuodingas medžiagas. Jo skrandžio sultys yra itin galingos. Tai paaiškina, kodėl Michelio skrandis suvirškina tokias medžiagas. Jis buvo įrašytas į Guinnesso rekordų knygą už tai, kad suvalgė lėktuvą! Tam jam prireikė 2 metų (1978-1980 m.).




2 VIETA

Šreko personažas buvo sukurtas pagal tikrą žmogų

Turbūt visi žinote filmuko "Šrekas" pagrindinį veikėją Šreką - žalią žmogėdrą, taip? O ar žinojote jog jis buvo sukurtas pagal tikrą žmogų? Tas žmogus Maurice Tillet. 

Tillet gimė 1903 metais. Būdamas paauglys jis susirgo reta liga - akromegalija, kuri sukėlė nekontroliuojamą kaulų augimą. Dėl to jo kūnas tapo subjaurotas ir žmonės jį ėmė vadinti "išsigimėliu". Tačiau tai jo nesugniuždė - priešingai. Jis nuvyko į JAV, kur pasinaudodamas savo kūnu tapo imtynininku, vadinamu "ringo išsigimėliu žmogėdra". Be to, jis buvo labai protingas ir kūrybingas žmogus, nes mokėjo net 14 pasaulio kalbų bei buvo puikus poetas ir rašytojas.


1 VIETA

Upė po vandeniu

Urvų tyrinėtojų mėgėjų grupė neseniai Meksikoje atrado upę, kuri turi krantus, medžius ir viską, kas būdinga įprastai upei. Tačiau skirtumas toks, jog ši upė teka 8 metrų gylyje po vandeniu.

Upė susideda iš sūraus vandens bei vandenilio sulfido. Kadangi ji turi žymiai didesnį tankį negu įprasto vandens telkinio vanduo, todėl net ir būdama po vandeniu, ji teka kaip atskira upė.






Štai ir pabaiga. Tikiuosi jog straipsnis patiko ir buvo naudingas. O pabaigai ir vėl noriu pristatyti naują apklausą. Kviečiu ir ją užpildyti ir laukti dar vieno šios rubrikos straipsnio su dar vienu nauju TOP - 5-etuku.

Apklausa - spausk.

4 Komentarai