Miego pozos lyg atsakymų lavina!

Sveiki! Ar pastebite, jog mes vis skubame, lekiame neatsigreždami... Mokykla - namai, mokykla - namai... Kartais įsimaišo valanda su draugais ar vakaras su TD blogu. Bėgame, griūvame ir kartais net pamirštame normaliai išsimiegoti, nes ,,netyčia'' per ilgai užsisėdėjome facebook'e. Arba lyg narkotikus ,,vartojome'' gerą knygą. Kartais dėl to taip nukenčia mūsų miegas! O juk jis turėtų būti labai  svarbus mūsų gyvenime. Apie jo svarbą kažkada jau rašė buvusi nuostabi mūsų blogo rašytoja Živilė ČIA . Bet miegas itin įdomus ir paslaptingas reiškinys, todėl apie jį kalbėti itin daug. Aš, besiremdama šaltiniais, ir pabandysiu apie tai pakalbėti.

Ar turite savo miego pozą? Tokią kūno padėtį, su kuria lovoje jums jaukiausia, šilčiausia ir maloniausia. Galbūt niekas negalėjo pagalvoti, jog iš tikrųjų kiekviena kūno padėtis turi reikšmę. Šiame straipsnyje galime pabandyti rasti atsakymus apie save pagal savo miego pozą.

KOKIA TAVO MIEGO POZA?


Embrionas, ''vaisius''
Saldus miegas prasideda susisukus į kamuoliuką? Atsiguli ant šono, rankas sudedi po pagalve, o kojas surieti? Taip jautiesi geriausiai? Tavo miego poza vadinama vaisiaus padėtimi. Ir jeigu esi šios pozos vergė, reiškia esi labai jautrios širdies žmogus. Sakoma, jog ,,vaisiukai'' yra kuklūs žmonės ir yra nedrąsūs per pirmąją pažintį su nepažįstamu žmogumi. Merginos dažniausiai būna itin pažeidžiamos ir jautrios. Taip pat atsargios meilės reikaluose, nes bijo ,,nudegti'' Bet nieko nėra geriau, kai ,,vaisiukai'' yra savų žmonių būryje! Su savais draugais susirietėliai elgiasi visiškai laisvai, nes jaučiasi savimi. Embriono pozos savininkai gyvenime ieško stipresnio už save partnerio, nes nori jaustis saugiai. Buvo atlikta apklausa - 1000 žmonių atsakinėjo į klausimus apie miego pozą. Galite patikėti, jog net 41 % yra šios pozos savininkai? Moterys buvo pripažintos dvigubai dažniau miegančios šioje padėtyje.




Lapas
Griūni į lovą ir užmingi išsidrėbusi ant pilvo? Esi iš tų merginų, kurios yra savarankiškos ir sprendimus mėgsta priimti pačios. Sakoma, jog miegaliai ant pilvo nemėgsta kritikos, nes.... galvoja, jog viską daro geriausiai! Bet pliusas tame yra labai didelis - šie žmonės atkakliai siekia visų savo tikslų ir jų nesustabdytų jokios kliūtys. Tokią lovos karalienę iš tiesų būtų sunku kontroliuoti.  Punktualumas ir tvarkingumas - dar kelios geros šios pozos savininkų sąvybės.




Kareivis

Jeigu miegi lyg kareivis ant nugaros, tikriausiai esi pasitikinti savimi. Gulėdama ant nugaros mergina užima labai didelę lovos dalį, o tai įrodo jos norą būti visur ir visada dėmesio centre. Vien jau poza yra karališka, nes šie žmonės mėgsta iššūkius ir yra pasiruošę eiti į gyvenimą iškelta galva. Reiklios, griežtos asmenybės kelia didelius reikalavimus tiek sau, tiek kitiems. Ypač tai galioja vaikinams - ne bet koks pasieks šių karalienių širdis, todėl vyriškosios dalies atstovams reiks gerai paplušėti.




Rąstas
Jauti, kaip užmigdama atsiguli tiesiai, ištiesi abi rankas ir priglaudi jas prie šonų? Reiškia priklausai draugiškų žmonių grupei, kadangi būtent šios pozos gerbėjai yra bendraujantys žmonės. Vienas iš gyvenimo džiaugsmų - bendravimas su aplinkiniais. Šie žmonės dievina būti apsupti žmonių, taip pat mėgsta lankytis vietose, kur yra daug žmonių - įvairūs renginiai, šokiai ar kt... Vis gi, šie žmonės yra labai patiklūs. Merginos dažniausiai yra švelnaus būdo ir racionalios, taip pat nuoširdžios ir garbingos. Vaikinai turėtų džiaugtis gavę tokį ''kasnelį'', nes ant šono miegančios merginos niekada neiškels kažkokios scenos vien tam, kad suviliotų vaikiną.



Jūros žvaigždė
Viena iš rečiausių pozų - jūros žvaigždė. Jūros žvaigždės yra ir labai reti reiškiniai mūsų gyvenime - tikri draugai. Šios pozos savininkės moka išklausyti, todėl greitai sugeba susirasti naujų draugų. Joms nereikia dėmesio, apkalbų ir populiarumo. Nuoširdžios asmenybės yra tikras draugiškumo, darbštumo įsikūnijimai. Žvaigždės nemėgsta atsakomybės, todėl dažniausiai įvairų vadovavimą ir dėmesį perleidžia kitiems.



Svajotojas
Geriausia kūno padėtis lovoje - atsigulimas ant šono ir ištiestos rankos prieš tave? Sveikinu, radai savo miego pozą. Duomenys tvirtina, jog esi atvira ir natūrali. Galbūt ištiestos rankos tai ir įrodo - tu lyg ir sieki kažko net ir miegodama? Tačiau yra ir kita pusė. Šie žmonės gali būti labai įtarūs ir ciniški (žiaurūs). Verta perkratyti savo veiksmų istoriją ir pradėti taisyti savo neigiamas savybes. Tad jeigu tu esi šios pozos savininkė, tikriausiai labai lėtai mąstai ir apsisprendi. Gali būti, jog ir sunkiai pakeiti savo nuomonę. Atsarga gėdos nedaro, tiesa?



Miegas yra be proto svarbus mūsų gyvenime. Įžymybės į klausimą ''Kokia tavo grožio paslaptis?'' dažnai atsako vienu žodžiu : ,,Miegas''. Susitvarkykime savo dienotvarkę ir leiskime sau pailsėti. Vietoj to, kad pusė nakties žiūrėtume filmus ar sėdėtume feisbuke, išsimiegokime. Būsime ne tik gražios, bet ir žvalios, laimingos ir gerai besijaučiančios. :)

Kokia poza yra tavo mėgstamiausia?
Ar aprašymas bent šiek tiek atitiko tave?

Naudoti šaltiniai :

Saldaus jums miego šiandien ir
su TARPTAUTINE miego diena, draugai!

Vilija. :)




























13 Komentarai

  1. Tikrai labai patiko, buvo įdomu ir naudinga, bet... Straipsnio įžanga yra ganėtinai per ilga ir joje per daug minčių! Ačiū, buvo malonu skaityti Tavo straipsnį. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Simona, turėsiu omeny tą reikalą su įžanga ir pasistengsiu jas trumpinti. :) Ačiū už gražius žodžius. Kokios gi pozos tu savininkė esi? :P

    AtsakytiPanaikinti
  3. visada patiko panašūs dalykai. ačiū tau!^^

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikriausiai, kad aš esu "lapo" pozos savininkė. :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, man įžanga nekliuvo, net nepastebėjau, kad ji ilga - tiesiog skaičiau :) Šiaip.. Patiko ir labai :)... Tik gaila, kad savo pozos nustatyt negaliu - vieną kartą guliu taip, kitą kitaip ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Akvile - tai ačiū tau. :) Kuri poza turi garbės vadintis tavo miego poza? :D

    Simona - aw, mano draugė! Hi5! :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Simona kita - ačiū tau labai. :)) Taip, būna taip ir man, bet pagrinde turiu dvi savo pozas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Straipsnis labai patiko! Mano miego poza svajotojo. Puikiausiai atitinka! Buvo ne tik labai įdomu, bet ir naudinga. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū, Gintare, malonu, kad patiko. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Man irgi labai patiko. Buvo smagu po tokio ilgo nerašymo laiko, sulaukti naujo tavo straipsnelio! Heh... Embriono poza viską pasako apie mane... :D

    AtsakytiPanaikinti
  11. Pusė per pusė aš. Embrionas ir lapas. Keistokas junginys :D Straipsnis patiko, visada įdomu tokie dalykai ;)*

    AtsakytiPanaikinti
  12. Vaisiaus poza mano mėgstamausia :).

    AtsakytiPanaikinti
  13. o geras, na internetu visokių įdomybių prisižiūrėsi internetu. ypač įdomu vaiko pozas miego analizuoti..

    AtsakytiPanaikinti